Πότε θα μάθω το φύλο του μωρού;
Από τις πιο συνηθισμένες απορίες των νέων ζευγαριών, που περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι, είναι το πότε θα μάθουν επιτέλους το φύλο του μωρού τους. Δεν είναι, μάλιστα, λίγοι εκείνοι, που ρωτούν για το φύλο στο πρώτο κιόλας υπερηχογράφημα!

Ηρεμήστε! Το φύλο δεν φαίνεται τόσο εύκολα και τα σημαντικά στην ανάπτυξη του μωρού σας είναι άλλα! Επειδή, όμως, καταλαβαίνουμε την αγωνία σας, σας πληροφορούμε από τις δικές μας εμπειρίες το πότε πρέπει να περιμένετε ότι θα μάθετε το φύλο του εμβρύου, που κυοφορείτε.

Να έχετε, λοιπόν, κατά νου ότι, όπως λένε και οι ίδιοι οι γιατροί, τα αγοράκια φαίνονται πιο γρήγορα από τα κοριτσάκια, εφ'όσον βέβαια ευνοεί η θέση τους, όταν γίνεται το υπερηχογράφημα

Μάλιστα, πολλές φορές το φύλο γίνεται αντιληπτό από το γιατρό, κατά την εξέταση της αυχενικής διαφάνειας, της πρώτης μεγάλης και σοβαρής υπερηχολογικής εξέτασης, που γίνεται μεταξύ της 12ης και της 14ης εβδομάδας.

Όμως, οι γιατροί αποφεύγουν να πουν το φύλο με βεβαιότητα τόσο νωρίς, οπότε ή σας λένε ότι δεν φαίνεται (που βέβαια μπορεί και να συμβαίνει λόγω της θέσης του εμβρύου) ή σας ενημερώνουν με κάποια επιφύλαξη.

Ακόμα πιο σίγουροι είναι κατά την 16η και την 17η εβδομάδα, ενώ το φύλο πιστοποιείται σχεδόν πάντα πεντακάθαρα και χωρίς αμφιβολίες στο τεστ β’ επιπέδου, που γίνεται περί την 21η εβδομάδα!

Σε περίπτωση, που υποβληθείτε σε αμνιοκέντηση, είτε λόγω ηλικίας, είτε επειδή τα αποτελέσματα κάποιων εξετάσεών σας δεν είναι τα επιθυμητά, τότε μαθαίνετε το φύλο του μωρού χωρίς καμία αμφιβολία από την 15η εβδομάδα. Παλαιότερα, όταν οι υπέρηχοι δεν ήταν διαδεδομένη μέθοδος εξέτασης του εμβρύου, κάποιοι γιατροί πιθανολογούσαν το φύλο του εμβρύου από τον τρόπο που χτυπάει η καρδιά του.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ακόμα κάποιοι γυναικολόγοι που το κάνουν αυτό, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας. Ωστόσο, πρόκειται για ασαφή μέθοδο, χωρίς μεγάλα ποσοστά σωστής πρόβλεψης.

Σας ενδιαφέρει
ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ

ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ

  • Συγγραφέας: Arlene Eisenberg, Heidie Murkoff, Sandee Hathaway
  • Σελίδες: 784
  • Εκδόσεις: Διόπτρα
  • Έκδοση: